Salı, Ocak 25, 2011

Akılda, Orda, Burda









5 yorum:

Deniz dedi ki...

"Blow me" cok bastan cikartici :) Gercek hayatta karsimda dursa dayanamazdim herhalde.

Zaten merak ediyorum bende mi anormallik var. Sagda solda uzerinde "Emergency" yazan kocaman bonibon benzeri kipkirmizi dugmeler var buralarda. Oylesine bir diregin uzerinde duruyor yol kenarinda. Cok bastan cikarici. Ve ben ne zaman gorsem dayanilmaz bir basma istegi oluyor icimde. Yaramaz cocuk gibi. Bunu soyledigim de etrafimdakilerin yuzlerindeki anlamsiz ifade ise paha bicilemez :)

vicki vale dedi ki...

@deniz açıkçası ikinci cümleni 2 defa okudum anlamak için :) o bonibona benzer düğmeler nerelerde var? yol kenarındaki bir direğin üzerinde neden emergency yazıyor? ben de hep otobüsteki tehlike çekicini hep çalmak istemişimdir misal böyle bi baştan çıkarıcılık mıdır bu, bunlar hep merak edilen sorular oldu nihayetinde

Deniz dedi ki...

Bazen insan yazdigi cumlenin karmasikligini karsisindakinden duyunca anliyor :)

Burada (Vancouver) kose baslarinda uzerinde kocaman Emergency yazan direkler var.

http://farm3.static.flickr.com/2295/2215216499_64bf6d8d37.jpg

Her yerde degil ama ozellikle kampuste cokca var bunlardan. Tahminen 911'i otomatik olarak ceviren bir cesit telefon hatti.

Ama gel gor ki bazilarinin dugmeleri kocaman ve parlak kirmizi. Komsunun ziline basip kacmak gibi, insanin icinde bir ses "Bas suna " diyor :)

Suna benziyor : http://www.gmit.ie/Life-at-GMIT/counselling/images/counselling/old-images/red-emergency-button.jpg

Insanin icinde bir cocuk vardir ya bir de "koca" adam. Bana hep soyle gelir. Bunlar elele yururler. Cocuk da devamli cekistirir adamin elinden. Cocuk basmak icin uzanacak olur o "kirmizi dugmeye", o "buyuk" adam hemen ceker elinden cocugu, izin vermez. Bendeki cocugun icinde ukte kalanlar var iste boyle :)
Herkes cocuk baslar hayata. Sonra toplum yanina o buyuk abiyi koyar insanin zamanla. Sonra cekisirler o "cocukla" o "abi".

Bazilari "yapma" denildigi zaman "tamam" der, bazilari da "neden?" diye sorar :)

(Bu arada otobusteki o cekici ben de hep calmak istedim :) )

vicki vale dedi ki...

aa süpermiş, benim de dayım ve kuzenlerim vancouver'da yaşıyorlar, bir gün ziyaret edeceğim elbet. sistem çok ilgimi çekti, direklerdeki acil buton sistemi yani :) düşünsene seni kovalayan biri var, sen koşa koşa direğn yanına gidiyorsun basıyorsun ama nafile orda durup konuşamazsın, eski amerikan dizilerindeki mutfaklarda olan upuzun uzayan kablolu telefonlardan koysunlar bence, bi öneri bu olur mu olur..

çocukluk hiç ölmesin mottosunu diyelim bu blögde çok sıkça görürsün, çünkü çocukluğuma ben hiç doyamadım her varyansını yaşamış olmama rağmen.savunduğum yegabe insnalık çocukluktur. bence sen de bas gitsin bi kere bakalım nolcak, sonra da anlat ama :)

Deniz dedi ki...

Fikir supermis. Kacarken elinde telefon, arkada uzayip giden bir kablo :)

Oyle telefonun obur ucunda herhalde boyle biri olur :)

http://www.funny-potato.com/images/phones/pictures/mr-phone.jpg