Cumartesi, Şubat 13, 2010

ne diyorsun?


Sen sevgililer gününde ne renk ruj süreyim diye düşünürken, Dünya karmaşa içinde uzayda sürüklenmeye devam ediyor.. Haiti'de deprem herşeyi yerle bir etti, orda insanlar aç uyuyor, ve aç uyanıyor. O zaman herkes bir ''Haiti Kahramanı '' olabilir, ve bu insanlara yardım edebilir.




Bunu yazarken, yardım etmek kavramını düşündüm içimden. Dünya'da o kadar çok yardıma muhtaç insan var ki, hepsine kim yetişiyor,kimler yardım ediyor bulmak hesaplamak mümkün mü bilemiyorum. İnsan böyle birşeye yardım edince, e ordakiler, e o zaman burdakiler onlara kim yardım edecek diye düşünmeden edemiyor ve bir yanı eksik kalıyor. Bu işte canımı sıktı bugün..

2 yorum:

Deniz dedi ki...

Merhaba, Dolasirken rastladim bloguna ve sonra bu yazina. Sadece kucuk bir sey eklemek istedim. Aklima geldi yazini okurken.

Deniz yildizinin hikayesini bilir misin? Bir sabah gun dogmak uzereyken kumsalda dolasmaya cikmis bizimki. Ilerde birini gormus. Yerdeki deniz yildizlarini teker teker ayiklayip kumsaldan, denize atiyormus. Anlam veremeden bos bos izlemis bir sure. Hareket hep ayni; bir deniz yildizi, ardindan bir baskasi, ardindan bir baskasi... Dayanamamis ve sormus usulca yanina sokulup ne yaptigini. Adam " Gormuyor musun, tekrar denize birakiyorum onlari. Birazdan gun dogunca kumsalda kalanlar kavrulup olecekler teker teker." demis. Yine anlam veremedigi bu cevaba karsilik " Iyi de bu kumsalda binlerce var onlardan, oysa gunun dogmasina kalmis birkac dakika. Ne degistirebileceksin ki birkac tane daha kurtararak". O an yerden bir tane daha almis adam ve firlatmis denize. Sonra da donup sunu demis "Onun icin cok sey degisti".

Deniz yildizi misali; o kadar cok var ki etrafta yardim edilmeyi bekleyen. En azindan birkac tanesi icin bir seyleri degistirsek yeter.

Zulfu'nun dedigi gibi " Dunya'yi guzellik kurtaracak, ve bir insani sevmekle baslayacak hersey."

Umarim kafani sisirmemisimdir.

vicki vale dedi ki...

yorumun için çok teşekkürler..Bu hikayeyi daha önce duymuştum ama yazımla çok özdeşleşmiş senin de yorumunla..Kafam asla şişmez, çünkü ben de çok kafa şişiririm..
ve dediğine yürekten inanıyorum;
''Dunya'yi guzellik kurtaracak, ve bir insani sevmekle baslayacak hersey."
ama bunlara sadece inanmakla bir şeylde değişmiyor, birşeyler yapmak gerekiyor. Belki kendi kendine gönüllü olmak,yardıma ihtiyacı olan birisine yardım etmek, sokaklarda çöp bırakmamak, belki gereksiz ışıkları kapatmak.. yapılacak çok şey var:)